dinsdag 2 juli 2013

Het beste huisparfum is....

...zonder twijfel de geur van vers gebakken appeltaart!
Vandaag kwam een vriendin op bezoek met haar 4 weken oude (jonge) dochtertje.
En dat was volgens mijn oudste dochter reden voor een taartje....goed idee!
Een gezonde(re) versie van appelcrumble-taart:


Appelcrumbletaart
Ingrediënten deeg: 300 gram volkorenbloem, 150 gram zachte roomboter, 100 gram suiker, 1 ei, snufje zout, 30 gram havermoutvlokken
Ingrediënten vulling: fris-zoete appels zonder schil in schijfjes, kaneel, 25 gram suiker, beetje citroensap
Werkwijze: meng behalve de havermout alle ingrediënten voor het deeg tot een stevige bal, bekleed met 2/3 deel van het deeg een kleine springvorm. Meng de havermout met het overige deeg en zet opzij.
Doe naar smaak citroensap, kaneel en de 25 gram suiker over de appel en meng. Vul hiermee je springvorm. Pak het havermoutdeeg erbij en verkruimel bovenop je appel tot alles is bedekt. Zet ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Wachtend op het taartje bedacht ik wat lekkers voor ernaast: home-made aardbeienlimonade!
Aardbeienlimonade
Werkwijze: 10 aardbeien in een zeefje prakken en sap opvangen in een klein pannetje. Voeg het sap van 1 citroen en 4 schepjes suiker toe. Nu een tijdje laten koken totdat het de substantie van siroop heeft. Dit is een klein receptje voor ongeveer 5 tot 6 glazen limonade met de smaak van zomerzoete aarbeien!

Mijn vriendin had inmiddels de foto's gezien die ik gisteren van de meiden had gemaakt, en tja....met nog zon'n mooi lief meisje tot onze beschikking moesten we nog een paar foto's maken!


Het was weer een heerlijk gezellige en productieve vakantiedag!

Knipoor!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten